Ett litet hej

Är ännu mitt i festivalyran, men kände att en litet inlägg måste jag kunna klämma in. Hur mår jag då? Fötterna är lite sjuka efter obekväma skor med hög klack och har lite mörka ringar under ögonen. Annars mår jag riktigt bra och har kommit bra in i festivalrutinen: tidiga morgnar, sena kvällar, svarta klänningar, litervis med kaffe och organiserat kaos. Ikväll uppträder Waltteri Torikka Trio med 1 slutsåld och en nästan slutsåld konsert i domkyrkan, spännande!

Jag hakar på med Lina och Nano och fyller också i listan med 30 frågor:

1. Hur gammal är du om fem år? 28 år gammal
2. Vem var den sista du träffade? Bortsett från hundratals kunder och arbetskollegor och Madeleine? Ingen :D
3. Hur lång är du? 168,5 centimeter
4. Vilken var den senaste film du sett? Var på bio förra veckan med min syster och Maisa och kolla de The man who knew infinity!
5. Vem ringde du senast? ÅST:s publikarbetare!
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Har lagt undan åt dig ren! Wille tog å en typ bakom er" till min vän Ida.
7. Var är dagens planer? Ska sälja biljetter vid Turbinhallen klockan 17-18, i Domkyrkan 19:30-20:30 och sedan åker jag väl hem nångång efter midnatt.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ljudmeddelanden e de bästa som finns.
9. Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Jag skulle vilja vara en morgonmänniska och jobbar aktivt för att bli det.
10. När såg du senast din mamma? Mamma och pappa var i Åbo för några veckor sedan!
11. Vilken ögonfärg har du? Blå-grå
12. När vaknade du idag? Klockan ringde 08:30, snoozade i 10 min.
13. Har du någon gång hittat en katt? Katter hittar man väl int? Dom dyker ju upp stup i kvarten överallt, spec. när man bor på landet (ja nykabi e landet).
14. Vilken är din favoritplats? I Maddes famn.
15. Vilken plats föredrar du minst? Typ lustiga hus där allting bara blinkar och snurrar. Hyj.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I Vasa med Madde och två barn.
17. Vad skrämde dig som barn? SNÖDROTTNINGEN I MUMIN. Helvete också vad hon var hemsk. Detta klipp ger mig fortfarande trauma.
18. Vem fick dig att skratta senast? Igår satt vi i kontoret och skrattade så vi grät. Trötthet och dålig humor är en bra kombo.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej det kan man väl inte vara? Äger dock inga vinylskivor.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar!
21. Sover du med eller utan kläder på dig? med yllesockorna på!
22. Hur många kuddar har du i sängen? En till mig och en till Madde.
23. Hur många länder har du bott i? Finland och Tyskland!
24. Tycker du om Kinamat? ​Gott! Förr undvek jag allting som ens var lite kryddstratkt, men idag tänker jag inte i samma banor.
25. Vad dricker du till frukost? Espresso eller ett stort glas vatten.
26. Är du en beroendemänniska? Absolut. Blir obsessed sjukt snabbt av allt. Plus har ju också alla mina fina tvångsbeteenden och ticks som pricken på i:et.
27. Kan du några andra språk än svenska? Finska, engelska och tyska.
28. Har du någonsin åkt ambulans? Aldrig! Har undvikit stora skador.
29. Föredrar du havet eller en pool? Hmm.. Beror på ställe! Hav 90% men t.ex. i Turkiet tyckte jag det vara var jobbigt eftersom att sanden var för het och i vattnet fanns bara massa krabbor som knep mig i tårna.
30. Vad spenderar du helst pengar på? Helst? Kläder och smink. Men egentligen far alla pengar till mat.
31. Äger du dyra smycken? Jodå!
32. Vilken var den senaste bok du läste? Ruuhkavuosi av Pauliina Susi.

Publicerad 18.08.2016 kl. 12:35

Work work work work work

Insåg att det varit en evig tystnad här. Har varit så otroligt upptagen med jobb på senaste tiden och i förrgår började vår festival, Åbo Musikfestspel som vi väntat på hela sommaren. Kommer inte ha tid med något socialt liv i en vecka framåt, men det är mer än okej, eftersom att både arbetsmiljön och kollegerna är 10/10. Flera konserter varje dag, biljettförsäljning och förberedelser är på schemat nu. Ville bara säga hej och kolla gärna in vår hemsida ifall ni är intresserade av klassisk musik! Kanske något i programmet kan intressera er?

 

Jag, Michaela och Liisa (Maisa fattas).

Här är bland annat Helsingin Sanomats artikel som handlade om vår öppningskonsert 11.8!

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1470800930331

Puss och hej, hör av mig sedan igen när jag återvänder till det verkliga livet!

 

Publicerad 13.08.2016 kl. 13:21

Pride i Stockholm

Helgen är förbi och glad och nöjd sitter jag här och blickar bakåt på våra dagar i Stockholm. I fredags åkte jag, Madeleine, Emma och Anna iväg med Viking Line Grace. Det är så fint att sitta uppe på däck och beundra de fina skärgårdslandskapen och solnedgången.

Givetvis skulle vi korka upp lite skumpa för att påbörja firandet av en helg av roligheter! 

Anna och Emma!

Vi anlände tidigt till Stockholm och gick raka vägen till vårt hotell vid medborgarplatsen. Som tur var frukosten öppen så vi bestämde oss för att äta en låååång frukost, äta massor och ta långa pauser emellan (och kanske fånga lite Pokémons). Det är alltid lite smått irriterande när man anländer redan 7 på morgonen.

När klockan närmade sig 10 började vi vandra runt på Söder och kolla in alla butiker och slutreor. Madeleine hittade ett par fina vita Nike Huaraches som hon hade spanat in i en evighet. Själv hittade jag en fin ny lång höstkappa som jag fann på rea (originalpris 120€ och betalade 30€, helt nöjd). 

I väntan på att Pride-paraden skulle börja så åkte vi iväg till Östermalm där vi åt lunch vid Yume sushi som Emma och Anna tydligen är helt besatta av. Helt 100% förståeligt, eftersom att maten var otroligt god. (Sjukt estetiskt också)

Under tiden vi åt så kom min vän Johanna dit som jag inte sett sedan 2012 då jag flyttade från Düsseldorf. Det är så otroligt att få se en så nära vän efter så många år. Hon var precis lika bubblig och underbar som vanligt. Tillsammans gick vi alla med henne och hennes pojkvän Daniel (och hunden Tintin) till Humlan vid Stureplan och inväntade att paraden skulle börja!

SÅ MYCKET FOLK OCH KÄRLEK! <3 Lipade som en liten baby när ekipaget med stolta föräldrar till hbtq-barn gick förbi. Herre min tid. 

Leendet fanns på läpparna trots att vi ibland blev dränkta av otroliga regnskurar. Slutligen joinade vi också Pride-tåget och vandrade till Pride Park!

Mitt solsken och en regnbåge i bakgrunden!

Solen torkade håret och kläderna och vi njöt av överprisat vin.

Lite småtrötta gick vi vidare till hotellet där vi freshade till oss lite och förfestade innan vi for iväg vidare ut i Stockholms uteliv. Vi valde att gå på en tjejfest vid Stureplan! Centrum var fyllt med glada och fnittriga människor som var prydda i ansiktet med glitter och regnbågar.

Småtrötta men glada vaknade vi följande morgon och spenderade en lång tid vid frukosten. Vår båt åkte först klockan 19 så vi hade hela dagen på oss att vandra runt i butiker och njuta av staden.

Innan vi skulle åka iväg tog vi såklart gofika vid Vete-Katten som  har så otroligt goda kanelbullar.

Tack för en fin helg till de som var involverade! Nu är man pumpad med kärlek och glädje så det räcker till hösten <3

Publicerad 01.08.2016 kl. 22:28

Viikonloppu Ahlaisissa

Pengarna har lyst med sin frånvaro under den senaste tiden.. Hade egentligen planerat att spendera helgen i Österbotten tillsammans med vänner, kall öl i ett levande Jakobstad. Tyvärr fick jag bara inse att jag inte hade råd att  åka hem och kände mig lite nere på grund av det. 

Dock vände det sorgsna humöret när jag och min syster satte oss på bussen mot Björneborg på fredag eftermiddag. En helg vid villan tillsammans med föräldrarna kändes som något som inte kunde ha kunnat komma mer lägligt. Vår holme ligger ute vid Ahlainen (vars svenska namn tydligen är Vittisbofjärd), och där finns en liten villa som mina morföräldrar byggt när min mor var riktigt liten. Villan delar vi tillsammans med mormor och min morbror, en plats fylld med många gemensamma minnen med andra ord.

Allting var som det brukar, dofterna, pissmyrorna som bet under fötterna och näckrosorna som täckte vattenytan.

Vi samlades först kring matbordet och åt kvällsmat och sedan rodde runt holmen och lite där omkring, kollade in solnedgången och spenderade resten av kvällen med spelkort i hand. Och se nu bara på dom där två.

Följande morgon jobbade vi med att rensa bort vass och annat småjobb. Man märker att man börjar bli lite vuxen nu när man känner att man vill investera tid på stället, inte bara slappa utan faktiskt jobba för att det ska upprätthållas.

Sedan rodde jag och mamma runt i en evighet och fotograferade 843203 näckrosor. Hon behövde nya inspirationsbilder att skicka till Japan tillsammans med sina kommande mönster, så då var det bara att ro iväg och fotografera.

Sedan var det dags för att äta en försenad födelsedagstårta! Vi hade inte hunnit fira min systers födelsedag tillsammans ännu, så vi gjorde det lite sent. Annas maränger från Björneborg och bär är ju en perfekt kombo. Hemma hos oss är det en födelsedagstradition, alltid marängtårta.

På kvällen spelade vi scrabble (som för övrigt nu hör till min "spel jag måste införskaffa"-lista) och drack gin tonics.

Högsängen byggdes för länge, länge sedan åt min mor och hennes två bröder.

Vattnet var otroligt varmt så tillsammans med Lina simmade vi en hel del. Kombon av att sitta i en varm bastu och sedan hoppa ut i havet är väl något av ett sommar-måste?

Tillsammans med pappa och Lina tog vi en liten fotorunda.

Och kolla vilken fin familj som kom på besök! Svanar är så otroligt vackra fåglar. Mamma och pappa berättade att det ursprungligen fanns två svanungar, men nu fanns det bara en :(

Sedan kom min morbror Jussi och hans flickvän Hanna och hälsade på med morfars gamla båt. De hade varit ute på havsresa i en månad och var nu påväg uppåt hem till Österbotten. Villan kändes komplett nu när Annukka fanns parkerad vid bryggan som den brukade under mina barndomssommrar. 

Tack för denna gång Tuomikari, always a pleasure!

Publicerad 25.07.2016 kl. 00:01

Oiva/Siirtolapuutarha

Nyligen hittade jag och Madeleine ett presentkort till Marimekko som vi fått som förlovningsgåva. Vi märkte igår att presentkortet går ut idag, så vi gick till Marimekko idag för att se vad vi skulle köpa. Precis vid ingången fanns det ett bord med allt nytt porslin som kommit och då såg vi underbara fat med mönstret Siirtolapuutarha, we just had to get them. Så, nu har vi fyra nya underbara fat hemma hos oss!

Publicerad 21.07.2016 kl. 18:24

Balkonghäng med Nina

Igår beundrade jag och Nina himlens alla rosa nyanser, lyssnade på musik och hade de djupaste diskussionerna på länge. Vi skippade alla våra ursprungliga planer och stannade på vår balkong tills månen började lysa över hustaken. Kvällar som igår ger mig rejäl ångest över att flytta. Älskade, älskade Åbo säger jag bara.

Publicerad 21.07.2016 kl. 17:55

En helg vid havet

i fredags satte jag mig i bussen mot Nagu för att spendera helgen tillsammans med min faster och hennes familj. Min fasters mans familj har ett helt gudomligt sommarställe som är som en dröm. Ett stort vackert hus, byggt på 1890-talet, grönt med vita knutar, precis invid havet. 

Jag anlände ganska sent, så kvällen spenderades mest med kortspel i hand och en kopp te i den andra. Mina kusiner försökte lära mig x-antal spel men jag kände mig bara mer och mer förvirrad för varje spel vi spelade. Känns knasigt att mina småsmå kusiner ska börja högstadiet nu. Tvillingarna var alldeles nyss bara två små knytt som var ca. 5 cm långa och inte längre än mig.

Hur perfekt är det inte att somna till ljudet av regnet utanför?

Kolla nu på detta alltså. 

På grund av min lilla sömnbrist så unnade jag mig själv en sovmorgon och kände mig äntligen utvilad. Frukosten avnjöts på bryggan tillsammans med min faster Laila. 

Är fascinerad över landskapet nere i "söder". Stora klippor och allting ser så mäktigt ut. Sorry Österbotten, men naturen där uppe känns så väldigt blahaa jämfört med detta.

Huset var fyllt med så många böcker att jag inte kunde hålla räkningen. Båda våningarna, varje rum, helt otroligt. Det fanns så många små detaljer man aldrig lagt märke till då man som yngre sprang på i huset och lekte i alla rum.

Hur fin är inte denna tapet btw?

Sedan blev det kräftkalas!

Underbara faster. Jag har alltid kunnat relatera mig massvis till Laila, hon är precis lika analytisk och virrig som jag. En mycket viktig förebild i mitt liv! Även hennes man, Paul är en person som är mycket viktig för mig. Inte undran på att mina tvillingkusiner Otto och Fredrik blivit så fina personer.

Idag vaknade vi tidigt och skulle baka makroner.. Lättare sagt än gjort. Tillsammans svor vi många svordomar och flippade över hur ingenting fungerade. Efter ett mirakel så gjorde vi dom fulaste men ändå finaste makronerna någonsin. Och ja, de smakade så j*vla bra. Vi hade vitchoklad/blåbär- och vitchoklad/limefyllning!

Slutsats: landsbygd och hav är bra för en. God mat och dryck är bra för en. Att få svära när man blir sur på makronsmet är bra för en och att få spendera tid med familj är väldigt, väldigt bra för en.

 

Publicerad 17.07.2016 kl. 22:56

Torsdag

Torsdagen var den bästa på länge! Tycker att mitt liv är så otroligt enformigt just nu, så att ha program en hel dag kändes så skönt. Efter att jag stängt biljettkassan så gick jag vidare till Café Qwensel som ligger vid Apotekmuseets innergård (ingång också från Slottsgatan). Miilo befann sig i Åbo så då träffades hon jag och Emily för att dricka lite eftermiddagskaffe. Jag älskar allt med det stället: omgivningen, de små brickorna de bär ut produkterna på, de små kaffekannorna.. Ja vad finns det inte att gilla liksom?

Gulliga Emily!

Miilos bricka var bara too much to handle (in a good way). Varför får man inte frukost varje morgon serverad på guldbricka?

Efter kaffet så rusade jag hem och städade lite innan min och Madeleienes datenight.

Tillsammans med denna person så avnjöt jag pizza vid Pub Niska! Vi hade inte ätit där på en evighet och tyvärr så har kvaliteten sjunkit. Så synd! Tintå vinner ännu. Di Trevis är också  väldigt goda (speciellt den vegetariska).

Efter maten kände vi att kvällen nog inte var över än, så då gick vi till ett av mina favoritställen som heter E. Ekblom. Där drack vi ett glas spumante och spanade på alla personer som gick förbi.

Madeleine fick då ett samtal av en vän som undrade ifall vi ville komma med honom och hans vänner till Ydintalvipuutarha vid Aboa Vetus innergård. Tillsammans med dem satt vi längs med åstranden en stund. Då kom Nina plötsligt cyklandes förbi och inom kort befann vi oss hemma hos vår vän Tomas!

Sedan gick vi till YTP där det fanns massvis med människor. Gillar verkligen konceptet, vacker innergård, bra musik och öl. Känns som en winner kombination enligt mig. 

Hej Tomas!

Här har vi Joel!

Stället var fyllt med personer man kände och jag blev hur glad som helst när jag mötte Sandra och Linus som jag inte sett på en evighet. Vi stod ett tag och pratade med alla om lite allt och ingenting. Pokémon var dock ett samtalsämne som diskuterades vilt. Sandra hade nämligen nyss fått spelet och hon skulle givetvis fånga några under vår färd vidare till Dynamo. Efter några snurr på dansgolvet så vandrade jag och Madeleine hem med ett leende på läpparna. Perfekt datenight med andra ord.

 

Publicerad 16.07.2016 kl. 10:32

Doris - Flickan i läderrock

Det finns 1000 och 1 positiva saker med att jobba vid Åbo Svenska Teater och en av dem är att man omringas av vänner som älskar teater. Det var alltså en självklarhet att jag, Sarah, Jacob och Wille körde iväg mot Pargas för att se Teaterboulages sommarpjäs Doris - Flickan i läderrock.

Efter många om och men lyckades Sarah blåsa upp en bubbla med sitt tuggummi!

Jacob fick agera som chaufför!

Hej hela gänget!

Föreställningen tyckte jag att var bra! Hade dock kanske önskat lite mera happening i själva historien. Alla på scenen gjorde ett sånt himla fint jobb! Var väldigt imponerad över alla sånginsatser, speciellt Annika Myyri Ruoholahti som spelade Kajsa i bandet The Blizzard! Så slutsats: jättebra musik, skådespelarna hade bra karisma och jag gick ut med ett leende på läpparna. Ett stort plus också för smink och kläder, allt var så himla fint!

Här har vi the main reason för varför vi kom till Pargas: nämligen Josefin! Hon spelade Pia, huvudrollen Doris kompis. Lika karismatisk och charmig irl som på scenen!

Och kan vi för ett ögonblick bara beundras av hennes smink?!

Efteråt åkte iväg till gruvan och imponerades av dess storlek. Efter 1000 turistfrågor och några småfjanttiga snapchat-videon så åkte vi iväg och förde hem Josefin och brummade sedan iväg mot Åbo. Innan det åkte vi ju självklart 3 varv i rondellen och Josefin höll på att skämmas ihjäl.

Publicerad 13.07.2016 kl. 21:43

Ruisrock

Sömnbristen spökar ännu från föregående helg, men det är värt det till hundra procent. Ni som befann er i Runsala på Ruisrock kan säkert intyga det samma.

På fredagen skyndade jag iväg hem från jobbet och fixade mig med en riktig blixtfart innan vännerna skulle knacka på dörren. Man har alltid en lindrig panik när man ska planera sina festival-outfits.

Bild på mig och min syster! Den ödmjukaste och mest godhjärtade som finns.

Aram såg ut som en dröm!

Nina skulle säkert gilla att jag skulle påpeka hennes magväska som hon var ytterst nöjd över. 

Efter några timmar kom Kevin (Madeleines bror) och hans flickvän Janina från Vasa! Då var det dags att hoppa på med bussen mot Runsala och få gå den omtalade vägen till festivalområdet.

Hela gänget!

Första artisten vi såg var Mø som levererade as usual. Jag och Madeleine var på hennes konsert i Helsingfors för några år tillbaka och då beundrade jag verkligen hennes energi på scenen. Hon gjorde en verkligen inte besviken denna gång heller!

Alltså denna kvinna. Perfekt.

Seinabo Sey var alldeles underbar. Hennes röst är så otroligt fängslande.

Var så glad att Kevin och Janina kom hela vägen från Vasa för att vara på festival med oss!

My milkshake brings all the boys to the yard. Måste jag säga mer? Har inte lyssnat på Kelis på flera flera flera år och blev väldigt imponerad av hennes musik. Dessutom hade hon en trumpetist på scenen, många pluspoäng. 

Fafas mat på festival, perfect kombo?

Jack Ü. Vi dansade som galna. 

Följande morgon så gick vi lite småtrötta till Puhakka och köpte lite frukost. Måste säga att jag var helt stolt över oss som pulled this of med så kort tid och lite energi. Mimosa är också den perfeka frukostdrycken.

Nyduschade, fixade och redo för dag 2.

Älskade syster! Insåg att jag tog väldigt få fotografier under dagens lopp. Kanske för att man hade så skoj? Under dagen kollade vi på: JVG, Vesala, Cheek och Major Lazer!

Mitt lilla hjärta smälter.

Major Lazer var lite utav en besvikelse. Alla låtar spelades ca 30 sek och sedan var det massa extra. Buhu.

Dag 3. Solsken och lite lugnare stämning i jämförelse med de tidigare dagarna. Jag och Madeleine åkte iväg lite tidigare än de andra och spenderade tid på området. Vi hade inte riktigt bekantat oss med hur festivalområdet såg ut och de yngre kidsen orkade helt enkelt vakna tidigt. Vi kollade på Robin, Patti Smith, J. Karjalainen!

Diamanter i pannan och solsken på huden.

Festivalens bästa: Years & Years. Sångaren Olly är så karismatisk och begåvad så man har konstant gåshud när han sjunger. <3

Festivalens bästa mat! Nu tänker ni säkert att vad fan är det där. Låt mig berätta: stekt rågbröd med korvar, saltgurka, jalapeno och gräddfil. Nu tänker ni säkert ännu att vad fan, men trust me, så gott. 

Sedan vandrade vi hem för den tredje gången. I horisonten syntes Åbo som en real tease och så långt borta. Påminde en bara om hur långt man hade kvar.

Summa summarum: bra musik, fint sällskap och många kyssar. Tack Ruisrock, detta behövde jag!

Publicerad 12.07.2016 kl. 22:23

Läsprojekt

Hör och häpna (läs och häpna?), dyslexida har tagit sig an ett läsprojekt! Har ett paket på 2500 sidor att läsa inför en kurs i Finsk modern skönlitteratur och fick en lång lista med böcker jag fick välja från.

Böckerna jag valt att läsa är följande:

Kati Hiekkapelto: Kolibri (2013)
Anna-Leena Härkönen: Kaikki oikein (2014)
Anna-Leena Härkönen: Onnen tunti (2011)
Sofi Oksanen: Norma (2015)
Aki Ollikainen: Nälkävuosi (2012)
Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys (2014)
Maarit Verronen: Varjonainen (2013)

Boken jag valt att börja med är Pauliina Susis Ruuhkavuosi (2005)!

Let the reading begin!
 

Publicerad 07.07.2016 kl. 11:52

Tisdag och tapas

Vad är nu mysigare än att hänga med en vän och äta gott? Igår hängde jag tillsammans med min vän Emma. Hon tyckte att hon skulle introducera Allsång på Skansen för mig. Hon hade fixat en hel bricka med massa gott och hade en Cava väntandes i frysen. Måste hitta på något skoj nästa gång hon kommer hem till oss!

Så tjusiga glas! 

Allsång på Skansen var nu kanske inte det bästa jag sett, men sällskapet var superbt. Efter att Madeleines arbetsdag var över så joinade hon oss också. Tillsammans planerade vi det kommande evenemanget vi ska på tillsammans, nämligen Stockholm Pride! Känner mig så peppad.

Publicerad 06.07.2016 kl. 23:47

Ratata goes Raseborg

Söndagen var en alldeles underbar dag. Tillsammans med Emily och Julia körde vi iväg mot Raseborg, Snappertuna för att spendera en hel dag där tillsammans med andra ratata-bloggare. Som österbottning så är det alltid lika tufft att beundra utsikten från bilfönstret när man kör i södra Finland. Österbotten är så otroligt platt och tillsammans med Emily kunde vi räkna upp ungefär varje kulle som finns på Riksväg 8.

Emily och Julia!

Efter att vi mötte upp med alla andra så åt vi lunch vid Slottknektens Stuga! Maten var otroligt god och väldigt estetisk, en bloggares dröm? Plus att sällskapet av åtta sympatiska och smarta kvinnor så skadar inte heller.

Riina!

Miilo som så fint hade ordnat hela evenemanget! Tusen tack kära du!

Efter lunchen påbörjades en historisk guidning som leddes av slottsfrun Katarina. Eftersom att vi var så konstigt och icke tidsenligt klädda så skulle vi ju givetvis byta om. Vi fick alla fina medeltida kläder och kände oss über poshiga och söta.

VI gick kring området och gick slutligen till slottet där vi fick en rundvandring.

Fia!

Efter en intressant guidning så fick vi äta efterrätt i slottet! Kolla nu hur fint och gott det där ser ut.

Astrid och Julia!

Sedan var det bara att återvända till verkligheten och byta till sina egna kläder. Uppskattade verkligen den historiska guidningen som fungerade som en tidsresa. Blev nästan nostalgisk när jag började tänka på alla yllkjolar jag dragit på mig vid Kuddnäs museum och dragit tidsresor för diverse skolgrupper. Är otroligt glad över att fina historiska upplevelser erbjuds åt folket, mera sånt!

Sedan blev det gråtfest: Raseborgs sommarteaters Sound of Music. Vet ni, när en nära och kär vän springer ut på scenen på en av dina absoluta favoritmusikaler så kan man inte annat än gråta. Sarah var alldeles underbar som Maria och fick knipa mig i armen gång på gång, så duktig är hon. Scenografin och hela föreställningen var otroligt proffsigt gjord och kan verkligen rekommendera musikalen! Åk for the love of God till Raseborg och se denna föreställning.

Tack Raseborg, I'll be back! Tack Ratata, you rock!

Publicerad 06.07.2016 kl. 22:53

Parkhäng

Som på beställning efter att jag klagat om mitt tråkiga liv, så befann jag mig i Vårdbergsparken med Nina, Sara och Saga! Kändes skönt att få träffa vänner och bara sitta i gräset och äta lite för många jordgubbar och lite för många nävar chips. 

Publicerad 30.06.2016 kl. 19:27

Att ha dåligt samvete

Igår var kvällen så otroligt vacker, solen lyste och hela åstranden var fylld med glada skrattande människor. Trots det fina vädret och faktumet att man borde ta vara på värmen då den väl är här, så ville jag mest av allt bara ligga i soffan. Får sånt otroligt dåligt samvete och morkkis över att jag inte orkar engagera mig, göra något annat än bara ligga i soffan under en filt och sticka.

Sambon åkte iväg till Provinssi idag och kommer att ha en fenomenal Pride-helg i Helsingfors direkt efter det. Var är jag? Jo i Åbo, jobbar och missar det roliga. Blev så besviken över att jag inte fick gå på Pride. Pride som evenemang är något som jag ser upp till så otroligt mycket. Mitt i allt kaos och förstörelser som sker runt om i världen så känns det fint att det finns evenemang som arbetar för att  bryta ner murar och binda oss alla samman trots våra olikheter. Blickar tillbaka på Jeppis-pride som ordnades under sommaren 2014, det var nog fan magiskt. Hade kalla kårar under hela Pride tåget och var helt förbryllad över hur mycket omtanke och kärlek som bara virrade omkring i luften. Det känns fint att minne kan skapa en sån varm känsla i kroppen.

Vet inte egentligen vart jag vill komma med detta inlägg, men jag skriver trots det. För min egen skull önskar jag bara att jag skulle aktivera mig, börja träna igen, bli lite spontanare och skratta lite mera. Har dock fina saker att se framemot: på lördag har Åbo Musikfestspel sin första konsert, på söndag är det bloggträff i Raseborg, jag köpte biljetter till Ruisrock och ska senare i juli hem en sväng för då är det Jakobsdagar som gäller.

Känner någon annan igen sig i mitt state of mind? Hur motiverar ni er själva till att bli mer aktiva? Hur sparkar man sig själv i röven?

Publicerad 30.06.2016 kl. 14:07

Hej och välkomna!

Mitt namn är Ida, bosatt i Åbo men uppvuxen i Österbotten. Jag älskar rosa läppstift, min flickväns matlagning och i princip allt som doftar kokos.

Header: Elina Rebers

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar